+90 554 112 84 84 egitmen@istanbulkopekegitmeni.com

Köpeklerde Deri ve Tüy Bakımı

#KöpeklerdeDeriveTüyBakımı

Köpeginizin saglikli bir görünüme sahip olmasi, onun tüy ve cilt bakimi ile yakindan iliskilidir. Köpegin tüy ve cilt bakiminin yapilmasi kesinlikle bir fantazi degil gerekliliktir.
Köpeklerin derisi, insanlarinkinden oldukça farklidir. Derilerinde insanlardaki gibi ter bezleri bulunmaz.

Ter bezleri burun ve pati bölgelerinde yer alir. Bu bakimdan köpeginizi her gün firçalayarak hem tüy diplerinde hava sirkülasyonu saglamali, hem de cildine masaj yapmalisiniz. Bu islem köpeginizi rahatlatacagi gibi, cansiz tüyleri de ortadan kaldiracaktir. Böglece saglikli tüylerin daha iyi gelisimine olanak saglanacaktir.

Köpeginizin tüy yapisina göre 2-3 ayliktan itibaren bakimini yapmalisiniz. Eger köpeginizin tüyleri uzun ve sik yapida ise, köpekler için özel olarak yapilmis seyrek kalin disli bir tarakla dolasmis olan tüyleri açin, daha sonra tüylerin yatma yönüne göre düz ve ters yönde özel bir köpek firçasi ile firçalayin. Bu islemi hergün yaparsaniz, bir süre sonra köpeginizin parlak ve saglikli tüylere sahip oldugunu hatta tüy dökülmesinin ortadan kalktigini göreceksiniz. Kivircik tüylü köpeklerde de ayni islemler yapilabilir, yalniz bu tür tüy yapisina sahip köpeklerde nemlendiricili köpek kremleri de kullanilirsa daha iyi olur.Kisa tüylü köpeklerin firçalanmasi daha kolaydir. Bunlarda kisa tel firçalarin veya eldiven seklindeki firçalarin kullanilmasi yeterli olacaktir.
Köpeginizin tüy bakimini düzenli bir sekilde yaptiginiz takdirde yirmi günde bir kez tüylerini düzeltirmekle ona istedigniz görünümü saglayabilirsiniz. Ama tüylerini firçalamazsaniz, köpeginizin uzun tüyleri birbirine dolasacagindan keçelesecek ve cilt sagligi da olumsuz yönde etkilenecektir. Bu durumda Veteriner Hekiminizin, köpegin tüylerinin iyice tras edilmesinden baska önerisi olamayacaktir.
Köpeklerin banyosu da tüy ve cilt sagliginin bir baska yönüdür. Köpegin cildinde ter bezleri olmadigi için yag bezlerinin salgilariyla nemlendirilir. Bu yüzden köpegin sik yikanmasi dogru degildir.
Köpeginiz eger yavru ise asilama programi bittikten sonra, yavru degilse yirmi günde bir yikayabilirsiniz. Eger köpeginizin ayaklarinin ve karin bölgesinin çok kirlendiginden sikayet ediyorsaniz bu bölgeleri köpeklere özel hijyenik mendillerle silmeniz ya da çok az köpek sampuani katilmis su ile silmeniz yeterli olacaktir.
Köpeginizi yikarken su noktalara dikkat etmelisiniz.
Banyodan önce keçelesmis tüyler varsa, bunlari kalin disli seyrek tarakla açin.

Köpeginizin kulaklarini hafif gliserinli veya vazelinli pamukla kapatin.

Göz çevresine vazelin sürün veya özel göz bakim damlasi damlatin.

Köpeginizi mutlaka Veteriner Hekiminizin tavsiye edecegi özel köpek sampuani ile yikayin. Kesinlikle insan sampuani kullanmayin. Insanlara özel sampuanlar köpeginizin tüylerindeki yag tabakasini da giderecek ve köpegin dis etkenlere direncinin kaybolmasina neden olacaktir.
Köpeginizi sampuanladiktan sonra yikamada kulanilan plastik firça ile derisine de masaj yaparak sampuani iyice yedirin.
Köpeginizi asiri bir sekilde durulamayin, böylece köpek sampuaninin cilde sagladigi asiditeyi ortadan kaldirmamis olursunuz.
Köpeginizin hala kirli oldugunu düsünüyorsaniz kuru sampuan adi verilen pudralardan veya köpüklerden yararlanabilirsiniz. Yine de size en iyi yardimi köpeginizi taniyan Veteriner Hekiminiz yapacaktir.
Unutmayin, dünyayi onlarla birlikte paylasiyoruz. Evcil dostlariniza biraz zaman ayirin, onlar tüm yasamlarini size ayiriyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

Hemen Arayın