+90 554 112 84 84 egitmen@istanbulkopekegitmeni.com

Sizin Köpeğiniz , Sizin Eviniz , Sizin Kurallarınız

#SizinKöpeğinizSizinEvinizSizinKurallarınız

İtaat Eğitiminde öğrettiğiniz komut ve kurallar dışında , ihtiyaçlarınıza cevap verecek kişisel ev kuralları da koyabilirsiniz . Sonuçta herkesin beklentileri , koşulları ve düşünceleri farklıdır . Önemli olan , köpeğinize kesin bir çerçeve sunmanızdır .

Köpeğinize Kişisel Kurallar Koymak :

Koltukta oturmasına izin verdiğinizde köpeğinize patron koltuğunda oturma ayrıcalığı sağlıyorsunuz . Buna rağmen süreye uyan keyifli bir yol arkadaşı olarak komutlarınızı güvenle yerine getiriyorsa sorun yoktur . Sürü lideri olarak köpeğinize özgürlük tanıyabilirsiniz . Ama istenmeyen hareketlerde bulunuyor ve örneğin eşinizin koltukta yanınıza oturmasını istemiyorsa bir sorununuz var demektir . Bu durumda , ona koltuğa çıkabileceğini ama sizin patron pozisyonundan vazgeçmediğinizi gösterin . Onu okşamak için koltuğa davet edin , böylece sadece siz ona izin verdiğinizde çıkabileceğini öğrenir . Sonra yine koltuktan inmek zorundadır . Yanınızda yatabilir ama ne kadar kalabileceğine siz karar verirsiniz .

Köpeklerin Koltuga Çıkması

 

Ev Kurallarına Uymak :

Köpek sahiplerine komutları her seferinde açık ve tutarlı bir şekilde vermek ne kadar zor geliyorsa , ev kurallarına tutarlı bir şekilde uymak da o kadar zor gelir . İşimiz acele olduğunda ,köpeğin bizden önce kapıdan çıkıp çıkmamasını önemsemeyiz . Bize oyuncağını getirdiğinde keyifle oyuna dahil oluruz . Bu şekilde davranmanız sizin egemen sürü lideri rolünüzü zedelemez . Hatalarınızın farkında olduğunuz sürece onları düzeltme imkanınız vardır . Çoğu zaman bunlar ufak hatalardır ve köpeğinizin davranışlarını pek etkilemez . Ama eğet hırçın davranıp itaat etmiyorsa , o zaman tutarlılığınız ve ev kuralları ile ilgili tutumunuzu gözden geçirmelisiniz . Dikkatsizlik ya da rahatlığınız yüzünden ona çok mu özgürlük tanıdınız ? Sınırları fazla mı esnettiniz ? Bunda köpeğinizin bir suçu yok , sadece sizin ihmalkarlığınız söz konusu . Bu yüzden ona kızmak yerine kurallara daha fazla dikkat edin .

 

Net  Olmak : 

 

Bir şeyler yolunda gitmediğinde bunu köpeğinizin bilmesini sağlayın . Koltukta oturmuş size hırlıyorsa onu kesin bir ” Hayır ! ” ile koltuktan indirin . Ona , sizi sürü lideri olarak ciddiye alması için bir şans verin ve önce komut üzerine koltuktan inmesini bekleyin . Bunu yapmıyorsa , hırlıyor hatta size saldırıyorsa , oyun bitmiştir ! Ozaman ensesinden kavrayın , koltuktan aşağı indirin ve sesinizi yükseltin . Bunu vakit kaybetmeden yapmanız gerekiyor . Aksi halde köpeğiniz bunu neden yaptıgınızı anlayamaz .

 

Köpeği Disipline Etmek : 

 

Disiplin sağlamak için sudan faydalanabilirsiniz : Hiçbir köpek beklenmedik anda suyla ıslatılmaktan hoşlanmaz . Su dolu bir ketçap şişesi havlamaları kesmek için iyi bir araçtır . Ona su sıktığınızda suyun nereden geldiğini anlamaz . Köpek halıyı kemirirken havadan gelen boş bir plastik şişesi bile mucize yaratabilir . Çoğu zaman yanlış davranışta bulunduğunda köpeği korkutmak yeterlidir .

Olur da elinizi ısırmaya kalkarsa , siz de refleksle kendinizi savurup ona vuracak olursanız bu dünyanın sonu değildir . Sürekli aynı sorunu yaşamaktansa köpeğinizin sizi bir daha ısırmaya kalkmamasını sağlamak daha iyidir . Ama elbette bu , köpek eğitiminde şiddet kullanmanızı mazur göstermez . Köpeğinizi gazete ile vurarak da cezalandırmayın . Zamanlamanın gecikmesi sonucu yanlış davranışı ile bağ kuramaz ve size olan güvenini yitirir . Köpeğinizi sarsmayın ve onu hırpalamayın . Bu durumda o kadar çok hata yapabilir ki insan- köpek ilişkisi tamamen bozulabilir . Ciddi problemler yaşandığında bile duruma hakim olun ve gerekirse profesyonel yardım alın .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

Hemen Arayın