+90 554 112 84 84 egitmen@istanbulkopekegitmeni.com

Yavru Köpeğinizde Yeme-İçme Düzeni

#YavruKöpeğinizdeYemeİçmeDüzeni

Çoğu yavru , iki ayın sonunda annesinden ayrılabilir. Bu dönemde yavrular durmaksızın yiyip içmek isterler. Tuvalet eğitimi konusunda bilinçsizdirler. Bu aşamada köpeğin eğitime çabuk uyum sağlaması için yemek saatiyle tuvalet saatini çok iyi ayarlamanız gerekir. Yavru köpeğiniz için sağlıklı bir mama seçip belirli saatlerde düzenli olarak besleyin. Bu onun hep aynı saalerde tuvalete çıkmasını sağlayacak ilk adımdır. Üç dört aya kadar günde üç kez beslenmeleri gerekir ; mama iki öğüne indirildikten sonra artık yetişkinlikleri boyunc bu düzen sürdürülür.Evde beş aştı saat bulunamayacağınız zamanlar , köpeğinizin mama miktarında ufak tefek değişiklikler yapabilir veyahut otomatik mama kaplarından kullanabilirsiniz. Evden çıkmadan onu iyice doyurup tuvaletini yaptırırsanız , gönül rahatlığı ile yalnız bırakabilirsiniz.

İyi cins bir mama seçimi önemlidir. Besin değeri yüksek , kolay sindirilebilen kuru mamaları tercih edin. Katkı maddelerine dikkat edin ; içinde renk veren maddeler varsa , köpeğinizin bir kaza yapması halinde , halı ve diğer eşyalarınızda boya lekeleri kalabilir. Mama konusunda cimrilik etmeyin. Kaliteli mamaların daha az miktarı ile doyabilir ve daha az tuvalete çıkar. Mama seçimden veterinerinize danışabilirsiniz.

Seçtiğiniz mamanın köpeğinize iyi gelip gelmediğini kontrol edin. Köpeğiniz kilo kaybetmemeli , kasları gelişmeli ve enerjik olmalıdır. Tüyleri pırıl pırıl görünmelidir. İshal , kabızlık , gaz çıkarma , kaşınma , ciltte lekelerin belirmesi aldığı gıdayla ilgili sorunlardır. Mama değiştirmek gerektiğinde , daha önce de önerdiğimiz gibi kademe kademe enaz beş güne yayarak köpeğinizi yeni mamaya alıştırın. İshale karşı , yeni mama ile eski mamayı 1/4 oranında karıştırın ve hergün yeni mamayı artırırken , eski mamayı azaltarak devam edin. Tuvalet eğitiminde zorlanan köpeklere günde bir kez kuvvetli bir öğün vermek de denenebilir. Böylelikle , köpeğinizin metabolizmasını daha kolay kontrol edebilirsiniz. Bu arada ekstra mamalar ve ev yemeği verilmemelidir.

Köpeğiniz çok fazla idrara çıkıyorsa veterinerinize danışmanızda yarar vardır çünkü köpeğin idrar yollarıyla ilgili bir sorunu olabilir. Bu tür bir sorunu olmadığı halde fazla idrara çıkma durumu devam ederse , suyunu kontrollü vermeyi deneyin. Tuvalete çıkma saatlerinden önce suyunu verin. Gece sorunlarına karşı da , en son olarak yatmadan üç saat önce suyunu verin.

Evde olmadığınız zamanlar ortalıkda yemek ve su kaplarını dolu bırakmamaya dikkat edin . Bu , köpeğin tuvalet ihtiyacına yol açar üstelik yavrular bu kapların içine girip oynamaya bayılırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

Hemen Arayın